oranjesingel

oranjesingel

Rapid 2017

Na de eerste speelavond en na vier ronden was de stand bovenin:

  1. Robbie            3,5 pt
  2. Patrick            3,0 pt
  3. Fred                3,0 pt
  4. Joop             2,5 pt
Tijdens deze eerste avond vielen er meerdere opmerkelijke resultaten te noteren. Zo won Joop van Henk, Henk van Patrick, Guyliano van Emile, Steffen van Jan en speelde Joop remise tegen Robbie. 
De tweede speelavond beloofde dus een boeiende strijd te gaan opleveren waarvan de uitkomst nog lang niet zeker was. Maar zo ging het niet. Patrick en Robbie  konden om zeer uiteenlopende redenen niet aanwezig zijn en de vraag werd nu, nu de katten van huis waren, wie de muis zou worden die feest kon gaan vieren. 

Dat werd al snel duidelijk toen Fred in ronde 5 van Joop won en zich daarmee comfortabel op de eerste plaats nestelde. Die plaats gaf hij niet meer uit handen door in de resterende ronden ook Guyliano en Jan te verslaan. En zo werd hij met de fraaie score van 6 uit 7 onze rapidkampioen van het seizoen 2016/2017. Gefeliciteerd, Fred.

Hoogst opmerkelijk en zeer verrassend was de naam van degene die met 4 uit 7 als tweede kon worden genoteerd. Dat was namelijk die van Guyliano, die van de oude rotten Joop en Chiel wist te winnen. Fraai gedaan en veelbelovend, meneertje. Maar waar blijft het respect?